Monique de Wijk

In alle teams en organisaties waar ik heb gewerkt, zowel in het onderwijs als in de zorg, blijft één aspect constant tijdens alle veranderingen. En dat is de impact van gedrag- en communicatiestijlen op processen en op het plezier dat je hebt in je werk. Hoe zit dat toch, waarom herkent iedereen dit en lijkt het tegelijkertijd ongrijpbaar?

Als gecertificeerd DISC trainer geef ik met mijn compagnon Emmie Pigmans geaccrediteerde trainingen voor zorgprofessionals, gericht op interactie binnen communicatie. Daarnaast bieden wij individuele en teamtrainingen aan, gericht op persoonlijke en teameffectiviteit, waarbij interactie en communicatie verdieping krijgen.

Emmie en ik werken al 30 jaar samen en worden nog steeds verrast door de bijzondere momenten die we beleven in onze trainingen.

 

 

Emmie Pigmans

Het uitgangspunt van haptonomie is, dat de mens vanuit zijn gevoel reageert op zijn omgeving. We zijn ons dat niet altijd meer bewust. Via ervaringen aan het lijf wordt jou duidelijk gemaakt waaruit de interactie met de omgeving bestaat en welke gevolgen dat heeft. Dit gebeurt aan de hand van oefeningen en aanraking. Ook doet de bewustwording van je gevoelens een appèl op je verstand. De haptonomische behandeling is dan ook gericht op het herstel van de balans tussen gevoel en verstand.

Monique en ik werken al 30 jaar samen en beleven en leren nog elke dag van onze cliënten en van elkaar.

www.debedrijfshaptonoom.nl